loading...

Боливия и Перу – отвъд сетивата на възприятията


10.04.2018 - 25.04.2018
Записване Галерия

Ден 1: 10 април 2018 г. Кацаме на най-високото гражданско летище в света 4010 метра, на най-високо разположената столица в света – 3636 м.н.в.  Ла Пас - столицата на Боливия. Ден, в който ще имаме възможност да адаптираме себе си към височината и да се разходим из града. Вечерта ще се съберем в свещен кръг, чрез който ще свържем паметта на своите сърца с паметта на земята, върху която полагаме стъпките си, за да отворим спомените си и те да ни поведат
 
Ден 2: 11 април 2018 г. Очаквани ни среща с преживяване, за което думите, очите, слуха, чувстването ни ще се окажат недостатъчни. Прелитайки от Ла Пас до най-големите солни полета в света – Солар де Уюни /3600м.н.в/ ще се озовем, като че в центъра на сюрреалистичен свят. Като в огледало на света небето ще се отразява във водата, покрила солното поле, тя водата ще връща отражението нагоре към небето, а ние ще сме загубили границите, които разделят горе и долу... Вече няма да сме в състояние да делим, а ще останем там във всичкото и нищото, за да бъдем това, което сме - възможност да отразяваме и носим светлината неподвластна на време, пространсто, измерение.
 
Има вариант да нощуваме в хотел изграден изцяло от сол.

Ден 3: 12 април 2018 г. В гората от скали насред пустиня и високи върхове ще пребродим себе си, за да открием последните кътчета бунтове вълнуващи познатите ни сетива.

В безграничието, което ще ни завладее ще пречистим своите свързаности, ограничаващи изборите ни, чрез ритуал.

Ден 4: 13 април 2018 г. – Връщаме се с полет до Ла Пас и от там с автобус се отправяме към Тиуанаку -  древен град, столица на могъща цивилизация, за което свидетелстват няколкото храма, пирамидата и някои символични постройки.
Най-голямата сграда на града, загадъчната пирамида Акапана, е с височина 15 метра. Мистериозната Порта на слънцето в храма Каласайа, която е с тегло над 15 тона има изображение на мистична фигура, която носи корона, украсена с главите на планински лъвове и змии.

През 1949 г. част от йероглифите, намерени в старинния град, е разчетена. Оказва се, че те, както и рисунките на Портата на слънцето са точен астрономически, но не земен календар. Според него годината съдържа 290 дни, 10 месеца по 24 дни и 2 месеца по 25 дни. Според някои учени колкото и да е странно това описание отговаря по-скоро за Венера, но не и за Земята.
Тук ще направим ритуали за свързване с календара, помнейки, че времето не се дели на минало, настояще и бъдеще, То винаги е Сега. Преминавайки през портата на Слънцето ще попаднем в прожекцията на Познанието.
С отпечатъка останал в нас от докосването до Тиуанаку ще се върнем за нощувка в Ла Пас.

Ден 5: 14 април 2018 г. След закуска се отправяме с автобус към Копакабана. Както казват това е тя-истинската, а не плажът на Рио де Жанейро. Смятан за утробата на Света, малкият и слънчев град на брега на езерото Титикака в Боливия ще ни прегърне с нежността на майка.     
В тази нежна прегръдка ще ни разкаже приказка, чрез медитация с лъча на Виолетовия огън В настоящият момент Земята навлиза във вибрациите на Седмия Велик Лъч. Това е виолетовият или аметистов (лилав) Лъч, от където идва и името Орден на Аметиста.
Нашият свят се къпе в тази виолетова честота, в която само Истината може да съществува и всяка лъжа ще изтлее от само себе си. Всичко, което е заслепявало човешкото зрение за реалността, ще бъде отмито от Чистия Виолетов Огън, така както мъглата се вдига преди зората.

Следвайки Пламъка на Озарението ще продължим с лодка към Острова на Слънцето. Всъщност, името на Острова на Слънцето не е оригиналното му название. Първите заселници тук са го наричали Титикачи, откъдето впоследствие е дошло и името на самото езеро. Живеещите днес в Боливия и Перу народи аймара и кечуа – потомци на инките и техните предшественици – са приели легендата за Острова на Слънцето като история на възникване на тяхната цивилизация. А легендата гласи, че по нареждане на Слънцето на острова се раждат белият брадат бог Виракоча и първите инки - Манко Капак и сестра му, която му е и съпруга, Мама Очьо.

Крачейки между руините на древния град, двореца на инките или Лабиринта ще преминем през своя вътрешен лабиринт и свързвайки се с нашия вътрешен жрец, ще достигнем етерният град над самия остров.
 
След пътуването отвъд сетивата ще притихнем в сънищата си, приютени в дома на Бащата Слънце.

Ден 6: 15 април 2018 г. В утрото на шестия ден ще преминем с лодка по водите на мистичната Титикака от Мъжката Енергия на Слънцето към Женската Енергия на Луната.
Островът на луната - Исла дел Луна легендарният дом на богинята Mама Килиа ще отвори древните си порти, за да преминем през етерна пътека от лунна светлина до центъра на женската енергия в нас, до центъра на съзиданието ни .
„Сградите на острова датират от времето на прединковата цивилизация  Аямара, но инките също са оставили своя отпечатък върху тях (като например типичните трапецовидни врати). По времето на  империята на инките островът е бил място, където избрани жени, наричани "Девиците на слънцето" са живеели, водейки монашески, аскетичен начин на живот. Те носели тъкани  одежди от вълна от лама и изпълнявали магични церемонии в чест на слънцето.“
  
Обеденили в себе си Слънце и Луната, ние излъчващите и ние отразяващите ще продължим с озарените си стъпки към Перу.
Прехода е с автобус до Чикуито /Перу/, където и ще нощуваме на брега на езерото Титикака. 

Ден 7: 16 април 2018 г. След закуска продължаваме с автобус към Свещената Долина, през която протича река Урубамба,  наричана „поля от светлина“. Тя е огледално отражение на Млечния Път, Свещена река на Майката Земя. По протежението и са разположени над 90 високо енергийни места, всяко от които е свързано с конкретно съзвездие в Млечния Път – Свещената Река в Небето, според традицията на Андите.
Нощувка в Ояантайтамбо.

Ден 8: 17 април 2018 г. Ден, в който ще разгледаме Ояантайтамбо – градът преживял потопа е в сърцето на Свещената долина Урубамба. Това е място, което нашепва древността.
Медитация – връзка с петте елемента, творящи нас и Вселената.

Приели дара на предците си се отправяме с влак към Агуас Калиентес, а от там с автобус ще се придвижим до Мачу Пикчу, където ще останем за нощувка. Една нощ, в която сънищата ни ще оживеят, а преживяванията няма да могат да бъдат описани с думи.

Ден 9: 18 април 2018 г.  Утрото ни в този ден ще започне в града на Слънцето - Мачу Пикчу. Преминавайки през сърцето му ще получим разрешението и силата, за да изкачим Уайна Пикчу /върхът, който се вижда на почти всички снимки над Слънчевия град/.  Очаква ни един час изкачване, което ще предизвика вярата, тялото и емоциите ни. Но всяка стъпка ще си заслужава изкачването не просто на върха, а на нашият собствен връх. Този, който е отвъд представата за това кои сме, там където сме Истината.
Препознали се в Истината ще се спуснем отново в подножието на върха и в скута на Мачу Пикчу ще преживеем Лунна церемония, която ще ни даде възможност да постигнем хармония между собствените си мъжка и женска енергия и от там, чрез любовта към мъжете и жените в живота си.
След всичко, което сме си позволили да преживеем в дълбочината си, там отвъд външните сетива ще притихнем в мълчание и ще  се върнем за нощувка в Ояантайтамбо.
 
Ден 10: 19 април 2018 г. Ден, в който ще разтворим личната си звездна карта  в древния каменен храм на инките - ПИСАК. 
И ще преминем през спиралите на собственото си себе, чрез кръговете на МОРАЙ.
 
Време за свързване със света отвъд това, което познаваме като видяно, усетено, мислено Време за свързване на Вселената в нас с Вселената като цяло.
Нощувка в Куско.

Ден 11: 20 април 2018 г. Свободен ден в Куско - столицата на древната империя на инките. Куско е проектиран като слънчев град, активиран при слънцестоене и равноденствие. Улиците са разположени така, че да наподобяват пума. По време на зимното слънцестоене на 21.06. / в Южното полукълбо/, изгряващото слънце първо целува опашката и главата на пумата с лъч светлина. После активира енергията на града, като осветява всяка от улиците формиращи тялото на пумата, които гледат към изгрева. Под Куско изследователите са намерили много тунели и много от тях предполагат, че под града има цял друг град.
Куско е от онези места, които  допускат да бъдат опознати, но колкото пъти се завръщаш в тях все ще имаш усещането за ново начало. Град, който среща в себе си два различни свята и всеки един тях прелива в другия и те обгръща.
 
Ден 12 - 14: 21 - 23 април 2018 г. Ден, който ще отвори пред нас още една врата на спомняне. С полет ще преминем пътя от Куско до Амазонската джунгла и ще останем там 4 дни, в които докоснати до сърцето на Земята ще чуем разказа на собствените си сърца. Дни и нощи, в които ще бъдам далеч от познатото ни, там където казват стоят хрониките на истината за живота на Земята. Време, в което ще бъдат предизвиквани сетивата ни до момента, в който няма да можем да ги контролираме и ще е нужно да се предадем, да приемем, да преминем границата, която ума и страховете ни чертаят.   
 
Ден 15: 24 април 2018 г. Полет от Амазония до Лима.

Цена: BGN 5800

Инструктори: Даниела Събева

Място на провеждане: Перу и Боливия