loading...
Даниела Събева
Любима мисъл:
"В даването получаваме.
В любовта, която изпращаме към другите, идва познанието,
което представлява целта на живота."
Свети Франциск от Асизи
За контакт

Даниела Събева


Хатха/Класическа Йога,  Йога през бременността,  Познание чрез Регресия

         
С йога се занимавам повече от 16 години. Тя навлезе в живота ми по време на един от най-вълнуващите и уникални периоди – този на сътворяването на нов живот.
Йога ми даде осъзнаването как да изживея своята бременност пълноценно, осъзнато и щастливо. Помогна ми да изградя връзка с бъдещото си дете, още докото бе част от мен, да се чувствам добре в тялото си и в хармония със себе си. Помогна ми да изживея "с отворени очи" момента на раждането на детето си и да бъда активна и водеща страна в този вълшебен процес.

По-нататък, йога ми показа как поддържайки връзката с жената в себе си, да го проявя в новата си роля на майка, как да отглеждам и възпитавам детето си с любов и осъзнатост.
Тя е неделима част от живота ми и вдъхновява различните роли, които имам в него.

Желанието ми да споделя с другите дълбоката мъдрост на тази древна наука и да докосна сърцата им с нейната светлина, ме отведе в Индия на професионално обучение за йога преподаватели в Университета "Йога Видя Гурукул". Там съм изучавала класическа Хатха йога и Ащанга йога и съм преминала 200 часа Teacher training course през 2010г. и 500 часа Teacher training course през 2011г.
Отново в Индия бяха и следващите ми обучения за йога препадаватели:
-    Кундалини и Раджа йога, 200 часа Teacher training course, сертифициран към международните организации Yoga Alliance International и International Yoga Federation
-    Йога през бременността и след раждането. Йога с бебето, 100 часа в Университета "Йога Видя Гурукул"
-    Йога през бременността и след раждането, 85 часа Teacher training course, сертифициран към международната организациия Yoga Alliance International.

Преминала съм обучение към международната система RYE - Recearch of Yoga in Education, изучаваща ефективното прилагане принципите на йога в образованието. По тази система съм сертифициран преподавател и съм част от екипа, който провежда обучения на хора, работещи с деца – в сферата на образованието и извън нея.

Посещавала съм ашрами и духовни центрове в Индия, Непал, Тайланд, Гърция, редица семинари и практики на различни древни традиции.

Имам посвещение в мантра според духовната традиция на Сатянанда Йога и духовно име Ратна.

Изследвайки себе си и връзката си с по-фините аспекти на съществуването, преминах обучения и посвещения в Акаша и регресия. Те задълбочиха връзката ми с Божествената ми същност, с Духовните учители и същества.
Срещите и консултациите, лекциите и семинарите от които съм част, приемам като изключителен дар и едновременно с това интензивен урок да се уча на свързаност с всичко и всички, помагайки на хората да открият и опознаят своята Неповторима, Непреходна и Сияйна Изначална същност.