loading...

dani     Даниела Събева

       „Всяка секунда, през която живеем, е нова и неповторима за Вселената, миг, който няма да се върне...
       Затова нека кажем на децата си:
       Знаеш ли какво си ти? Ти си истинско чудо! Имаш сили за всичко!
       И когато пораснеш, ще можеш ли да нараниш някого,
       който също като теб е истинско чудо?“
      Пабло Казалс


Йога навлезе в живота ми преди 16 години, по време на един от най-вълнуващите и уникални периоди в живота – този на сътворяването на нов живот. Тя ми показа как да премина през него в радост и свързаност с благословеното същество, което растеше в мен и чрез мен.

Водена от поривът си да опозная себе си чрез новата и непозната роля в живота си – тази на майка, както и да отглеждам и възпитавам детето си с любов и осъзнатост, започнах да посещавам с тригодишното си момченце часовете на Мариана Борисова за деца и родители „Йога заедно”. Тогава за пръв път видях как моето активно и в непрестанно движение момченце, се успокояваше и изпълняваше наравно с големите всички асани и творчески задачи. Тези часове бяха много позитивни и зареждащи и двамата очаквахме с нетърпение времето за следващото занятие.

Опитах се да приложа и в къщи наученото и тогава като че ли за пръв път усетих колко различен е подходът към децата и почувствах необходимост от повече информация и знания как да подходя към собственото си дете. Започнах да изучавам практиките, описани в книгите за кристалните и индиговите деца, както и тези, насочени към умът и подсъзнанието на детето. Пътят ми ме отведе в Индия, където открих много конкретна и специализирана информация по време на обучението си за йога преподаватели в Университета "Йога Видя Гурукул".

Когато научих за системата RYE, бях убедена, че тя е точно това, от което се нуждая – един комплексен подход, насочен едновременно към тялото, умът и подсъзнанието на детето. Всеки един от дните на курса, бяха истинско удоволствие за мен – дни, в които се учиш и забавляваш едновременно, дни, в които намираш нови приятели и ново поле за изява. За мен бе много интересен и полезен начинът, по-който Мишелин Флаг – създателката и вдъхновител на системата, адаптира сложните и сериозни йога техники и ги превръща в игра.

Вдъхновена от наученото, организирах детска група, на която да преподавам йога, прилагайки своите знания и наученото в RYE. Общуването с децата се оказа истинско предизвикателство и вдъхновение едновременно. То ме отправи по един път на откровение, споделена отговорност и благодарност.

Наблюдавайки изключително градивния ефект, който йога оказва върху децата, усетих в себе си силен порив да се включа в обучението и на други хора, които работят с деца и желаят да обогатят както себе си, така и децата. Така през декември 2011 преминах обучение за обучители към RYE.

Щастлива съм да работя с хора, за които водещи принципи в работата са Служенето, Обичта и Споделянето.
Възможността да съм сред тях и сред чистата енергия на децата е благословия за мен и я приемам с радост и благодарност.

Повече за моят личен път на израстване и споделяне чрез йога, както и за обученията, през които съм преминала, може да прочетете тук.


    Агнеш Ковач

      „Повдигнеш ли ръка, за да погалиш, разместваш цялата Вселена!“
      Борис ХристовЗавършила съм своето образование с магистърска степен в специалност „Икономика“ в УНСС. Дълги години съм работила по специалността си, като „Project manager” в голяма компания.
През 2003 г започнах да се занимавам с йога,  а от 2009 г започнах да преподавам  интегрална йога първоначално на деца и тийнейджъри, а от 2010 г и на възрастни. По същото време реших и да се оттегля от дотогавашната ми работа и йога преподаването стана основната ми работа.
Завърших  основния модул на R.Y.E.  – UK (Изследване на йога в образованието) през март 2010 г., а няколко месеца по-късно успешно се сертифицирах  като обучител в R.Y.E.  за България. От тогава съм  обучител към R.Y.E.  на много учители  от София, Пловдив, Варна и други градове. През тези обучения са минали над 250 учители. 
През 2012г., съм водила 5 дневно обучение в гр. Евиан, Франция на учители от различни европейски държави.
Към момента се занимавам с преподаване на йога на възрастни, деца и юноши, както и подпомагам деца със затруднения в процеса на учене и адаптация в училище.
Преподавам и подкрепям чрез йога деца в неравностойно положение в два центъра от семеен тип в гр. София.

Преминала съм обучения към:

  • НСА- за инструктори по йога към катедра “Следдипломна квалификация”
  • SYAE- Yogic Studies 1 към Европейската Сатянанда Йога Академия
  • Обучение за йога инструктори за деца към Българската  федерация по йога
  • Курс към Rainbow Kids yoga
  • Обучение по кинезиология за деца
  • Обучител  към RYE България - част от европейската организация RYE (Изследване на йога в образованието).
  • Обучител към Българска Федерация по Йога –Обучение за йога инструктори за деца.