loading...
Николина Пелова
Любима мисъл:
Йога е като музика.
Ритъмът на тялото, мелодията на ума и хармонията на душата създават симфонията на живота.
За контакт

Николина Пелова


Ащанга йога,  Анти-стрес йога

Занимавам се с йога от 2003г. Придобила съм всестранни знания и умения от практиката ми в различни стилове йога: Шивананда, Айенгар, Ащанга, Сатянанда, Кундалини йога. Посещавала съм много йога семинари: Йога-терапия и Пранаяма, Марма йога и Аюрведа, Нада йога, Чакра садхана, Развитие на човешката личност чрез йога.

След приключването на научната ми кариера в БАН, завърших  Курс за Йога Инструктори по методите на Шивананда Йога към НСА и сега напълно съм отдадена на преподаването на йога.  В часовете акцентирам на правилното изпълнение на позите, дишането, концентрацията като взеам предвид индивидуалните осбености на всеки. Завършвам всеки час с релаксация, която премахва стреса, балансира организма и ни подготвя за медитация. С редовната практика се придобива сила и гъвкавост, подобрява се стойката, повдига се тонуса и енергията. Някои вредни навици изчезват естествено, ставаме по-балансирани като личности, с повече вяра в собствените си сили.

Няма значение на каква възраст започваме да се занимаваме с йога, какво е телосложението ни, дали сме спортували. У всеки човек има неподозирани възможности, които могат да се отключат чрез йога.

Йога помага да разберем кои сме в действителност и какво искаме от живота. Така осъзнавайки се по-дълбоко себе си, ние получаваме по-добро разбиране за другите и за света около нас.

Натиснете ТУК  за да видите различни йога пози в мое изпълнение.