loading...

Йога за начинаещи

Цени

Инструктори: Биляна Вачева, Миряна Иванова, Анастасия Панайотова, Илиана Павлова

Йога за начинаещи е вашата възможност да се запознаете с класическите принципи и подходи в йога, като основен фокус на практиката е да се погрижим за добрата форма и тонуса на нашето тяло,  да го заредим със сила и баланс, за да може по-добре да ни служи в динамичноto ежедневие. Йога за начинаещи е насочена към поддържане на здравето ни в добра форма.

Комплексите от асани в тази практика са основно средство за постигане на гъвкавост и издръжливост. Ще се научим да разчитаме сигналите на тялото си; да го отпускаме и релаксираме, редувайки динамика и покой. Ще усвоим техники за разтоварване от  ежедневния стрес, който неусетно трупаме.
Дихателните упражнения, в комбинация с насочването на мисълта към различните части на тялото, също помагат да овладеем стреса и съхраним енергията си.

Практиките за начинаещи са насочени към раздвижване на ставите и гръбнака чрез различни комплекси от асани,  активиране на силата в основните мускулни групи в тялото, както и на освобождаване на напрежението в тях - чрез осъзнаване и релаксация.
Така се ускорява процеса на изчистване на токсини от тялото, както и освобождаване на блокажи от различни проблемни зони.

Целта на практиките е по щадящ начин да хармонизират нашата личност чрез древните методи на йога – така тялото ще е в добра форма, умът пречистен, а емоциите в баланс. Ежедневието ни ще е изпълнено с повече здраве и тонус, а ние ще сме по-радостни от това което СМЕ!

Хатха йога  за начинаещи е подходяща за хора от всички възрасти, и при редовна практика, за кратко време ще почувствате тялото си по-здраво и жизнено, а тонуса си повишен!