loading...
Юлия Савова
Любима мисъл:
"Служи, обичай, давай, пречиствай се, медитирай, осъзнавай...
бъди добър, твори добро и проявявай състрадание!"
Св. Шивананда
За контакт

Юлия Савова


Ащанга йога,  3-та възраст,  Йога с Пеещи купи

teacherС Йога се занимавам от 18 години, като горе-долу тогава започва и пътешествието ми "навътре".
Погрешна е идеята, че йога е само комплекс от физически упражнения.
Може би с такава нагласа започнах и аз преди години, но трансформацията, която настъпи в мен изследвайки дълбините на собственото си битие през годините, със сигурност не се свежда само до практикуването на асани.

Първите ми стъпки в Йога бяха в Холандия под знака на Ащанга, където logo RYT500
имах щастието да практикувам 3 години под ръководството на изключителен преподавател.
След това съдбата ме отведе в Кабул, Афганистан, където по стечение на обстоятелствата водех група по йога в продължение на 2 години. Там започна практиката ми като преподавател и този период беше от изключително значение за мен. Време, в което установих, че предаването и споделянето на йога носи в сърцето ми дълбоко удовлетворение и радост. Към края на престоя ми там бях убедена, че това е на което искам да се посветя в бъдеще.

Заминах за Южна Индия (гр.Мадурай, в щата Тамил Наду) на професионален курс за преподаватели по системата Шивананда, където се изучава Йога като философия и начин на живот. След време преминах и второто ниво за "напреднали" към Sivananda Yoga Vidya Peetham.

Регистрирана съм към Yoga Alliance като Е-RYT200 и RYT 500.

Била съм на много други курсове и духовни пътувания в България, Индия и други места по света. Проявявам дълбок интерес към Ведическата философия и култура.

През 2009-2013 участвах в екипа от преподаватели на Обучителния курс по йога към БФЙ и НСА.

Пътеката, по която вървя, се осветява от ученията и енергията на велики учители като Свами Шивананда, Свами Вишнудевананда, Парамахамса Сатянанда, Парамахамса Нитянанда, и много други светли личности, включително и такива от България.

Осъзнаването което Йога ми даде е, че всички сме част от една енергия, изпълваща сърцата ни със стремеж към абсолютно щастие, но мястото където го откриваме не е извън нас – а в самите нас! Йога ни помага да изпълним живота си с любов и ни учи как да я споделяме с другите.