loading...

Инструктори: Людмил Дренски, Румяна Григорова, Миряна Иванова, Стиляна Йорданова, Мария Илиева, Мариана Тонева, Катя Ценкова

Една нестандартна практика подходяща както за напреднали, така и за начинаещи, която ще обърне представите ви за йога в буквалния смисъл на думата. Изпълнява се с помощта на "люлка-хамак". Носи лекота на тялото и прави лесно-изпълними дори по-сложните йога-асани.

Йога-люлката предоставя на вашето съзнание една различна гледна точка, възможност за импровизация и творчески подход.

Тя е удоволствие за тялото и негов верен приятел. При работа с нея мускулите работят в променен режим, ставите не са натоварени от тежестта на тялото и движенията им са по-свободни и в по-широк обем.

Практика
та е напълно достъпна и подходяща за всички - както за практикували, така и за току-що опитващи.
За да посещавате тези часове, не е необходимо да сте ходили на йога. Ако ли пък сте ходили - това много би ви помогнало.

При тези практики водещият се съобразява с възможностите на цялата група.
Изпълняват се пози от Въздушна йога. Много от тях са взаимствани от класическата йога практика, но и част от тях са специфични само за този стил.

Ако все пак имате някакви заболявания и проблеми, препоръчително е да се обадите на водещия и да обсъдите благоприятна ли е практиката конкретно за вас.Преди повече от 2 години Йога Дивали предложи нещо напълно непознато за нашата страна. Понеже бяхме първопроходците, затова и на нас се падна честта, както и отговорността, да го покажем за първи път пред хора. Стана известно като Въздушна йога.

Този стил е познат по света – той съчетава пъстра палитра от познатите йога асани, но прибавя към тях изкуството на баланса, умението да поддържаме равновесие в една неустойчива среда. Колкото и да ни се иска, човек не е птица. Във въздуха винаги имаме какво да научим – и за себе си, и за света. Именно този урок предава първо Въздушната йога!
Това, което обаче е далеч по-ценно в случая, е историята на едно пробуждане, свързано именно с Въздушната йога. Това е пробуждането на ЛЮДМИЛ ДРЕНСКИ – човекът, благодарение на когото този стил получи криле у нас.

Пътят на Люси към Въздушната йога е предшестван от една наистина болезнена личностна трансформация, която неговите приятели и познати, неговите ученици, също изживяха. В живота на един млад човек, който се храни и живее здравословно, изведнъж настъпи срив. Тялото на Люси се срина, но това помогна да израсне душата му. Като не можеше да живее временно на земята, тя полетя.

Така се родиха практиките по Въздушна йога у нас. Бяха непознати и затова в началото малцина се престрашаваха да дойдат в часовете на Люси. Всъщност, именно заради Въздушната йога отворихме врати на второто ни студио – на ул. „Денкоглу” 42. Това е първият дом на летящите йоги у нас. Място, на което и днес се лети.

А за самата практика може много да се говори. И за ползите от нея. Облекчава например състоянието при травми. Помага ни да се насладим на момента тук и сега. Въздушната йога показва живота от коренно различна перспектива и ни дарява възможността да видим себе си по друг начин, да осъзнаем силата си. Както става често, тя помогна първо на човека, който първи полетя – Людмил Дренски. Сега птиците са много.
Лети ятото в Йога Дивали, търси нови хоризонти в себе си.
И все повече ще се увеличава!