loading...

Много от нас си задават все по-често въпроса какво точно е йога и защо все повече хора се увличат по нея. Дали пък не е просто модерно да посещаваш такъв курс?

Защо точно йога? С какво може да привлече съвременния, градски, човек една система на възраст повече от 5000 години .

Какво точно е йога и как би могла да ни бъде полезна?

Йога, която в момента широко се преподава по света, е пригодена за съвременните хора. Упражненията и начинът им на изпълнение /в йога се наричат асани/, са лесно изпълними и съобразени с режима на живот на всеки един от нас. Имайки в предвид заетостта ни - с това, че ходим на работа, имаме семейства, живеем в града, нямаме много свободно време, водим заседнал начин на живот...

На умствен план Йога балансира емоциите ни, прави ни позитивни, отворени към света и хората около нас. Заменя старите модели на мислене с позитивност и гъвкавост. Йога разширява съзнанието ни. Отговаря на въпросите ни за себе си и вселената.

На енергийно ниво - повишава честотата на вибрацията ни, събужда спящата енергия в нас, освобождава пътищата и в тялото, които по една или друга причина са били блокирани.

Умът, тялото и енергията си взаимодействат. С йога ние въздействаме едновременно върху трите. Премахваме излишния стрес, негативната енергия...

Въздействаме върху цялостното оздравяване на организма и ефекта е дълготраен. В Йога се набляга на релаксацията на тялото и на ума, коригира се неправилното дишане. Много проблеми и болести на тялото и ума се дължат на неправилно дишане. Чрез пранаяма (дихателни техники) се научаваме как да използваме дъха си пълноценно.

Като цяло Йога е система с която ще осъзнаете и разширите капацитета на вашето тяло и ум; ще ви направи здрави и позитивни личности. Ще премахне болестите и блокажите във вас... И това ще бъде само началото...

В Йога Дивали ще откриете различни вида йога, съобразени с вашият темперамент, кондиция, физическо и умствено състояние. Опитни инструктори ще ви препоръчат най-подходящата практика, или ще ви дадат съвет за конкретни особености на тялото или начина ви на живот.