Инструктор

Даниел Гаглиардо е роден и израстнал в Буенос Айрес. Още от най-ранните си години имал интереси, много различни от тези на връстниците си, и прекарвал дълги часове в усамотение. Майка му често го намирала покачен на едно дърво в градината. Обичал да наблюдава и нощното небе, звездите, космоса… Когато настъпило време да тръгне на училище, почувствал силна вътрешна съпротива, и бил изпълнен с неразбиране защо трябва да учи неща, които не са му интересни. През целия училищен период на родителите му били необходими неимоверни усилия да го убеждават и насърчават докато завърши. Около 11-тата си година започва да изпитва дълбока потребност от философски и духовни отговори, но в онези времена не било лесно да достигне до тях. Онова, което му помогнало много в процеса на духовно търсене, била подготовката, която получил в минали свои инкарнации, и по-конкретно – да улавя импулсите на душата си, синхронизирайки се със своята по-висша същност.

По пътя си преминал през различни трансформиращи опитности, изучавайки езотеричния будизъм, тибетски учения, теософията, учението на Алан Кардек, както и автори като Пол Брунтън, Елена Блаватска, Ани Бесан, Самюъл Бейли и много други. Но най-дълбоко въздействие върху него имат ученията на Буда и Иисус Христос, които поставят основите на онова, което в последствие намира израз под формата на Космософия в живота му.

След като завършил училище, Даниел Гаглиардо постепенно се ориентира към бойните изкуства. На тях се отдава в следващите 20 години, като достига високо професионално ниво и бил заобиколен от многобройни последователи и ученици. В определен момент обаче установил странен феномен по отношение на енергиите, с които боравел – забелязал, че те започнали да се движат в обратна на досегашната посока.

Първоначално нямал представа какво се случва, но след като усещанията му продължили да се затвърждават, той ги споделил с някои от най-близките си ученици. Оказало се, че и сред тях имало такива, които ги усещали по сходен начин. Постепенно Даниел Гаглиардо започнал да изпитва силен вътрешен импулс да остави това, с което се занимава – чувствал, че то вече няма вътрешно захранване в него и че нещо фундаментално се променя. С времето този импулс станал толкова силен, че той решил да остави бойните изкуства и учениците си и се насочил към новите енергии, които усещал все по-силно. Първо основава център Уксим в Буенос Айрес, а след време почувствал, че трябва да напусне града – оставяйки сигурността, впускайки се в непознатото.

Воден от интуицията си той се отправя към планините на Кордоба с един от най-близките си ученици. След като обиколили различни местности там, попаднали на място с изключително силна енергия – Долината на Еркс – и почувствали, че там трябва да се установят.

Закупили малко парче земя и Даниел се пренесъл там със съпругата си и трите си деца, полагайки основите на центъра за планетарна служба Уксим, който с времето се разрастнал и превърнал в общност, привличаща и обединяваща същества с една обща извисена цел.

От онзи момент нататък Даниел Гаглиардо се посвещава на философско-духовна служба към човечеството и планетата, като негов основен референт и водач е собственото му вътрешно съзнание, връзката с което се задълбочава непрестанно.