Правила за практикуващите

Правила за записване и отписване за и от практики в

ЙОГА ДИВАЛИ СТУДИО чрез резервационната ни система, секция График

1.Записванията за практиките започват 6 дни преди началния час на конкретната такава.

2. До 24 часа след практиката, до отваряне на записванията, резервации може да прави само инструкторът.

Непосредствено след практиката, ако сте били в часа, инструкторът може да Ви запази място за същия час през следващата седмица.

3. Всеки посетител може да откаже запазеното място, влизайки през профила си, спазвайки условията в т. 9.

4. Записванията за практики може да се случват до началния им час, ако има свободни места.

5. Ако списъкът със записани е пълен, може да се запишете в списъка с чакащи.

6. Генерирано задължение при отписване или НЕидване на тренировка се заплаща САМО в брой – картите Multisport НЕ покриват задължение при пропусната или отказана практика.

7. При натрупване на 4 задължения за неявяване на практика и неплащането им, се СПИРА възможността за записване за нова практика до заплащането им.

Списък със записани:

8. Само присъстващите в списъка със записани в дадена практика могат да присъстват на нея.

9. Отписване от списъка със записани за практика БЕЗ да се генерира такса задължение, може да се направи най-късно:

– за практики между 7.00 и 12.00 часа – до 10 часа преди началото на практиката

– за практики между 12.00 и 21.00 часа – до 4 часа преди началото на практиката

10. Отписване от списъка със записани за практика в периодите, посочени в т. 9 и преди началния час на самата практика, ще генерира задължение или ще отметне едно посещение от Вашата клубна карта Дивали, ако имате такава.

11. Ако сте записан в списъка със записани за практика и НЕ дойдете в залата, ще бъде генерирано задължение или ще бъде отметната една практика от вашата клубна карта Дивали, ако имате такава.

12. За запазване на място в практика, за посетител без регистрация в резервационната ни система, е необходимо предплащане на практиката на място в студиото.

Списък с чакащи:

13. Записването в листа за чакащи в дадена практика НЕ дава правото на присъствие в нея.

14. Отписване от списъка с чакащи за практика НЕ генерира задължение и НЕ отнема една практика от вашата клубна карта Дивали, ако имате такава.

15. При преминаването от списъка с чакащи в списъка със записани, посетителят получава веднага известие по и-мейл.

16. Ако посетител е бил в списъка с чакащи и премине в списъка със записани за практика в период, по-кратък от 11 и 5 часа (виж т. 9, + 1 час) преди началато на практиката, както и непосредствено преди началния час на самата практика, то той може да се отпише от нея и задължение НЯМА да бъде генерирано.

17. Резервация за практика за дете се прави от родител – през профила на детето, или ако няма такъв – чрез позвъняване на телефона на студиото в работното време на Администрацията.

За въпроси относно регистрация в системата ни, пишете на и-мейл: info@yogadiwali.com, или се обадете на Администрация.

За въпроси относно отписване, записване или отмяна на практики, се свързвайте с Администрация или със съответния инструктор.

 

Общи правила:

1. При влизане в студиото събувайте обувките си и ги оставяйте на определените за това места.

2. Регистрирайте картата си при администратора.

3. Изключете мобилния си телефон (дори и от режим “вибрация”). Позволете си изцяло да се откъснете от ежедневните ангажименти и нека времето ви тук бъде само за вас.

4. Спазвайте лична хигиена, като практикувате с чисти дрехи, и чорапи /ако използвате такива/.

5. Препоръчително е да не пиете вода по време на практика. Ако гърлото Ви е пресъхнало – пийнете малка глътка, но не прекалявайте, тъй като йога въздейства не само на мускулите, но и на вътрешните органи, като ги масажира и активира. Ще усетите дискомфорт от водата в тялото си особено по време на позите с усуквания, силни наклони напред, както и обърнатите. След приключване на йога заниманията хубаво е да минат 20 мин. преди да пиете вода.

6. От последното хранене до практиката ви по йога е нужно да минат поне 2 часа. Дайте си време за усвояване на храната. Всеки е различен, но имайте пред вид, че около 2 часа са нужни за храносмилане при по-леко хапване, а 3 и повече часа след обилно хранене. Ако сте с ниска кръвна захар и Ви е нужно да хапнете нещо преди занимание – шепа сурови ядки или малък плод ще свършат чудесна работа.

7. Ако сте закъснели, влезте в залата СЛЕД изпяването на “Ом”. Опитайте се да бъдете тихи като не смущавате останалите.

8. Не отправяйте укорителни погледи към закъснелите. Случва се на всеки…

9. Помощните средства – възглавнички, тухлички, колани и т.н. са Ваш приятел. Пригответе и подредете близо до себе си това, което прецените, че ще Ви е необходимо, без да пречи на останалите. Не се осланяйте на мисли, че сте прекалено напреднали, за да ползвате помощни средства. Напротив, използването им е знак, че практикуващият е достатъчно напреднал, за да осъзнава нуждата и ползата от тях.

10. След приключване на практиката, приберете постелките и помощните средства, които сте използвали. Направете го с осъзнаване и ги подредете на местата им, така както сте ги намерили.

11. Ако идвате за първи път, заемете място в средата на залата, за да може лесно да се ориентирате какво да правите, без да Ви се налага да се обръщате. Понякога виждаме хора да правят наистина красиви неща в йога залата. Нека те ви вдъхновяват, но не забравяйте, че Вашата практика е ваше лично преживяване. Опитайте да останете насочени в личното си пространство и практика.

12. Опитайте да сте ” Тук и Сега” през цялото време. В някои дни тялото ви ще се чувства в по-добра форма от други, когато сте изморени или отпаднали. Съвсем нормално е – приемайте себе си във всеки един момент. Следвайте нуждите на тялото си и ако усещате необходимост от почивка, заемете удобна релаксираща поза, затворете очи и наблюдавайте дъха си. Дори само пребиваването в залата, осъзнаването на дъха и откъсването от външния динамичен свят, имат силно терапевтичен ефект. Присъединете се отново към заниманията на групата, когато сте готови.

14. Отнасяйте се с разбиране, любов и търпение към себе си. Не се разочаровайте, ако не успявате да постигнете дадена поза. Наслаждавайте се на практиката, без да се фокусирате в крайния резултат. Някои пози ще намерите за по-лесни от други, което може да е различно за съседа до вас. Практикувайте непривързаност…