Биляна Вачева

Биляна Вачева

Хатха и Йога през бременността

С йога започнах да се занимавам преди повече от 15 години, без ни най-малко да подозирам колко много тя ще промени живота ми.

Повечето хора свързват йога с физически пози, но всъщност това е само един малък аспект от дълбокото познание за себе си, което продължавам да разкривам всеки ден. Йога е знание (Видя) дадено на човечеството да живее в хармония и мир със себе си и със света. През последните години се уча да живея Йога във всеки един момент от ежедневието си, да оставам спокойна и позитивна независимо какво се случва около мен.

Многобройните семинари и пътувания до Индия и по света ми помогнаха да осъзная, че вдъхновението и знанието, които получавам, трябва да бъдат споделяни с повече хора. Системата, която следвам е Бихар/Сатянанда - вид класическа йога, включваща асана, пранаяма, релаксация, медитация, както и различни техники за йогийски начин на живот.

Завършила съм курсовете Yogic Studies 1 и 2 ниво към Европейската Сатянанда йога академия, както и професионален курс за йога учители към Австралийската Сатянанда йога академия. Преминала съм и през няколко програми за учители, които се провеждат в България, както и такива в Бихарската школа по йога. Пред(последните) обучения са през 2018 и 2019 г. - Yoga Convention и Progressive Yoga Vidya Training 1 в Бихарската школа по йога. Магистър съм по макроикономика и журналист.