До момента има 3 преведени на български книги от Даниел Гаглиардо:

„Еволюционно хранене“ е фокусирана върху осъзнаването, че чрез
храненето ние влизаме в контакт с растителното и минералното царство и можем да подпомогнем тяхната еволюция, подхранвайки едновременно с това телата си. Тя ни учи да погледнем на храненето като един нов начин за взаимодействие и коопериране между всичко живо на земята, а не за механична употреба и кръвопролитие.

Книгата “Пътят на Поклонника Еркс и Разкритието на Ансенуса” e посветена на тези, чието личностно и еволюционно развитие ги отвежда към осъзнаването на дълбоката връзка между всичко във Вселената и се превръща в единствен смисъл на съществуването им в едно с космическия живот. Пропита с посланията и мощната енергия, която извисените междуземни Йерархии излъчват чрез нея, книгата ни води към едно по-разширено ниво на съзнание.

Книгата „Светлината на поклонника“ обединява отговорите, отправени към Даниел Гаглиардо по време на срещи с него върху темите за „Отдаването“, „Изпитанията“, „Закон за пречистването“ и „Закон за службата“. Сборникът е едновременно насърчение и стимул за трансформация на всички поели по пътя на разширение и издигане на съзнанието си.

Книгите на Даниел Гаглиардо може откриете в Йога Дивали, книжарници Хеликон, Издателска къща „Знаци“.