Въздушна йога за всички

Една нестандартна практика подходяща както за напреднали, така и за начинаещи, която ще обърне представите ви за йога в буквалния смисъл на думата. Изпълнява се с помощта на “люлка-хамак”. Носи лекота на тялото и прави лесно-изпълними дори по-сложните йога-асани.

Йога-люлката предоставя на вашето съзнание една различна гледна точка, възможност за импровизация и творчески подход.

Тя е удоволствие за тялото и негов верен приятел. При работа с нея мускулите работят в променен режим, ставите не са натоварени от тежестта на тялото и движенията им са по-свободни и в по-широк обем.

Практиката е напълно достъпна и подходяща за всички – както за практикували, така и за току-що опитващи.
За да посещавате тези часове, не е необходимо да сте ходили на йога. Ако ли пък сте ходили – това много би ви помогнало.

При тези практики водещият се съобразява с възможностите на цялата група.
Изпълняват се пози от Въздушна йога. Много от тях са взаимствани от класическата йога практика, но и част от тях са специфични само за този стил.

Ако все пак имате някакви заболявания и проблеми, препоръчително е да се обадите на водещия и да обсъдите благоприятна ли е практиката конкретно за вас.

Преди повече от 8 години Йога Дивали предложи нещо напълно непознато за нашата страна. Понеже бяхме първопроходците, затова и на нас се падна честта, както и отговорността, да го покажем за първи път пред хора. Стана известно като Въздушна йога.

Този стил е познат по света – той съчетава пъстра палитра от познатите йога асани, но прибавя към тях изкуството на баланса, умението да поддържаме равновесие в една неустойчива среда. Колкото и да ни се иска, човек не е птица. Във въздуха винаги имаме какво да научим – и за себе си, и за света. Именно този урок предава първо Въздушната йога!
Това, което обаче е далеч по-ценно в случая, е историята на едно пробуждане, свързано именно с Въздушната йога. Това е пробуждането на ЛЮДМИЛ ДРЕНСКИ – човекът, благодарение на когото този стил получи криле у нас.

За самата практика може много да се говори. И за ползите от нея. Облекчава например състоянието при травми. Помага ни да се насладим на момента тук и сега. Въздушната йога показва живота от коренно различна перспектива и ни дарява възможността да видим себе си по друг начин, да осъзнаем силата си. Както става често, тя помогна първо на човека, който първи полетя – Людмил Дренски. Сега птиците са много.

Лети ятото в Йога Дивали, търси нови хоризонти в себе си.
И все повече ще се увеличава!

Йога ни помага да реализираме истинския си потенциал, разкрива пред нас тайната как да живеем щастливо, в хармония със себе си и другите.