Заобиколени сме от постоянни стимули и следваме високата динамика на ежедневието. Умът и тялото се претоварват и все по-често ни подсказват да намалим темпото, да потърсим равновесие. Древната концепция за дуалностите ни учи, че без противостоящи енергии, няма цялостност и баланс. Йога ни дава възможност, както да сме по-динамични, с фокус върху силата и движението, така и ни балансира чрез по-спокойни практики, с които да навлезем навътре в себе си.

ИН йога е съвременен отговор на потребността от повече хармония и покой. Характерно за ИН йога практиката е по-дългото задържане в пасивни и стабилни асани. Акцентира се върху дишането и наблюдението на процесите в тялото по време на практиката. Именно така успяваме да стимулираме подсъзнанието да изчисти психическите и физически блокажи, ясно да осъзнаем, приемем и освободим емоциите.

Ние сме забравили как да си даваме почивка, загубили сме умението да релаксираме, а Ин йога ни учи наново как да правим това, обгрижвайки тялото си с любов. Учи ни също и да присъстваме в сегашния момент, изучавайки и приемайки границите и възможностите на тялото си.

ИН йога:

  • акцентира върху бавните и осъзнати движения, дългото задържане и навлизане в позите
  • работи със сухожилията и фасцията, давайки интензивна почивка на мускулатурата
  • подобрява гъвкавостта и подвижността на ставите
  • намалява стреса, фокусира ума и задълбочава дишането
  • успокоява и балансира ума, тялото и емоциите!

ИН йога е медитация в движение!

Йога ни помага да реализираме истинския си потенциал, разкрива пред нас тайната как да живеем щастливо, в хармония със себе си и другите.