Йога за жени

В Шакти Йога следваме класическата традиция, към която добавяме и различни упражнения от други системи и учения, ползите от които са се доказали през годините. Целта ни е да изградим пълноценна и всеобхватна практика, съобразена изключително с женската анатомия и физиология, както и с вътрешните потребности на жената.

Чрез Шакти Йога осъществяваме целите си, използвайки качествата, с които природата ни е  дарила – самовглъбеност, нежност, мекота. Разгръщаме безкрайния си потенциал, събуждайки вътрешната си сила и насочвайки творческата си енергия в желаната посока. На едно фино ниво се зареждаме с вдъхновение да сътворим мечтаната от нас реалност, да постигнем цялостно усещане за благополучие във всички аспекти на живота си.

На физическо ниво, освен с класическите асани, работим с мускулите на тазовото дъно и специфичните органи от женската полова система, които често пренебрегваме в ежедневието си. От тяхното състояние зависи здравето на целия организъм и е важно да им посветим необходимото внимание и грижа.

Практиките ни помагат да изпитваме по-голямо удовлетворение в интимния си живот; самочувствието ни се подобрява, а женствеността ни разцъфтява.

Специалните упражнения са добра превенция срещу смъкването на органите в малкия таз и са изключително ефективни при предотвратяване на често срещаната при жените инконтиненция на уринирането.

Шакти Йога може да подобри шансовете за забременяване, представлява добра подготовка за периода на бременността, улеснява раждането и облекчава симптомите на менопауза.

Йога ни помага да реализираме истинския си потенциал, разкрива пред нас тайната как да живеем щастливо, в хармония със себе си и другите.