Следвай дъха

Биофийдбек в настроение за йога и древното ведическо познание

„Следвай дъха“ е холистичен метод, използващ съвременната научна разработка в биологичната обратна връзка (биофийдбек) и древната наука за дишането (пранаяма) от йога.
В нашия живот нещата се случват циклично и следват заучени ритми. С натрупването на опитности в живота ние наслагваме много модели в тялото, емоциите и ума. Всичко това силно влияе на нашата връзка с най-фината и скрита същност. Нашето духовно АЗ бива забравено и заглушено от шума на ума, от дисбаланса в тялото и емоциите.
Биологична обратна връзка е сравнително нов, но вече доказал се метод. При него, както при йога практиките, се стимулира обучаването на човека, с който се работи, да активира оздравителните процеси в тялото и емоциите.

Животът със своите предизвикателства ни научава да задействаме определени модели на работа с тялото. След известно време, тялото започва да бъде водещо в активирането на тези процеси и при всяка сходна ситуация то активира сърцето, мозъка и емоциите по определен начин. Тази активация може да бъде със знак плюс и минус.
В нашата съвместна работа ще дадем възможност за вътрешно препрограмиране на тези процеси. С практики ще активираме дяловете на нервната система, които ще дадат спокойствие на ума. Това пряко влияе на емоционалната ни свобода и възможност да бъдем гъвкави в нея.
Когато чувстваме спокойствие и синхрон в емоциите си, тогава и нашата духовна връзка се пробужда.
Работейки заедно, ще се свържем с жизнения дъх на тялото си.

Винаги се започва с встъпителна сесия, в която се прави анализ и първоначална оценка и се предлагат методи за работа. Дават се кратки задачи, които да се изпълняват до следващата среща.
При следващите срещи се наблюдава и анализира промяната и се коригират задачите, ако е необходимо.
Методът „Следвай дъха“ е подпомагащ вътрешната и лична работа на всеки един.
Методът „Следвай дъха“ не е медицински метод за диагностика и лечение. Всяко подобрение на определени проблеми се случва на базата на собствена и методична работа.
Търсейки първопричината, ние влияем и на крайните резултати.
Симптоми, върху които клиенти имат положителни резултати са:
депресия, бърн аут, тревожност и паник атаки, синдром на раздразненото черво, студени крайници, болки в мускулите и гърба, задух и недостиг на въздух, световъртеж, често главоболие, безсъние, високо кръвно, коремни болки, запек, диария.

„Следвай дъха“ е представен и в групова практика. За нея можете да се запишете през графика на студиото. Практиката съдържа кратка част упражнения, дихателна практика и медитация. Накрая има време за въпроси. Груповата практика не замества индивидуалната работа, а я подпомага. Не е задължително да посещавате индивидуални консултации за да се запишете за груповата практика, но ако искате да имате максимален ефект, то комбинацията от двете е препоръчителна.

Людмил Дренски е йога практикуващ и преподавател с дълга практика. Инженерното образование и работа в тази област създава един аналитичен ум, който винаги търси взаимовръзките. От друга страна практикуването ( повече от 25 години ) и преподаването на йога, връзката му с ведическото знание, създава в него желанието да види скритата причина и да погледне отвъд материалната подредба на света.
Това е една добра основа, за да може да се комбинират съвременните и древните методи, като не се отрича никой от тях, а се в вкарат в обща работа.

 

Записвания с обаждане на Людмил Дренски на тел. 0898629174.

Консултациите се провеждат в Кабинет за консултации в студиото ни на бул. Витоша 93.